Bijvullen cv-ketel

Bijvullen cv-ketel

Worden de radiatoren niet meer warm, of schommelt de temperatuur van het water uit de kraan? Dan kan het zomaar zo zijn dat uw cv-ketel bijgevuld moet worden. Een goede waterdruk in de cv-ketel is nodig om het water door de verwarmingsinstallatie te laten circuleren. Wanneer de waterdruk te laag is, kan het water niet meer goed doorstromen naar de radiatoren. Dit zorgt niet alleen voor minder warmte en hogere energiekosten, daarnaast kan ook de pomp van de cv-ketel kapot gaan. Het is dus verstandig om iedere drie maanden de waterdruk van uw cv-ketel te controleren. Het is nodig om de cv-ketel bij te vullen, wanneer de waterdruk minder dan 1.2 bar is. De druk hoort namelijk tussen de 1.2 en 2.0 bar te zijn. Na het ontluchten van uw cv-ketel en radiatoren, zal de cv-ketel waarschijnlijk ook bijgevuld moeten worden. Als u de cv-ketel vaak bij moet vullen, bestaat er de kans dat er een lekkage is. Neem in dat geval contact met ons op.

Benodigdheden

  • Een emmer
  • Een doek
  • De vulslang

Stappen

  • Sluit de vulslang aan op de waterkraan. De waterkraan zit meestal in de buurt van de cv-ketel.
  • Ontlucht de vulslang. Dit doet u door de waterkraan aan te zetten tot er water in de emmer loopt. Pak de slang, houd deze omhoog, en draai vervolgens de waterkraan weer dicht.
  • Sluit de vulslang aan op de cv-ketel. De aansluiting zit onder de ketel.
  • Open de waterkraan en de vulkraan. U gaat nu de cv-ketel bijvullen met water. Houd de drukmeter goed in de gaten. Wanneer de drukmeter in de ketel 2.0 bar aangeeft, draait u de waterkraan en de vulkraan weer dicht. Het restant aan water in de slang kunt u opvangen in de emmer.
  • Na het bijvullen van de cv-ketel, is het raadzaam de installatie ook te ontluchten. Hoe u dat doet, leest u hier.

In deze video wordt uitgelegd hoe het bijvullen van een cv-ketel werkt.

Instructiefilmpjes cv-ketel bijvullen

Heeft u vragen, of advies nodig?

Wilt u een onderhoudscontract afsluiten, of heeft u vragen over uw cv-ketel of ventilatiesysteem, neem dan contact op.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies

Wij zijn opzoek naar nieuwe collega’s!

Bekijk onze vacatures