Warmtepomp

Verschillende typen warmtepompen

In ons assortiment bevinden zich verschillende soorten warmtepompen:

 1. Hybride warmtepomp voor redelijk geïsoleerde huizen met lage temperatuurverwarming.
 2. All-electric lucht-water warmtepomp (geen gasaansluiting).
 3. All-electric brongebonden warmtepomp (geen gasaansluiting).

Hieronder vind u meer informatie over de verschillende typen warmtepompen. Bent u benieuwd of uw woning geschikt is voor een warmtepomp, vul dan dit formulier in. Wilt u eerst meer informatie over hoe u uw energierekening kunt verlagen, bekijk dan het verduurzamingsdocument dat we speciaal hebben laten maken.

Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is geschikt voor woningen die redelijk zijn geïsoleerd en waar lage temperatuurverwarming, zoals vloerverwarming of convectoren zijn aangelegd. De cv-ketel blijft bij dit systeem een rol spelen en ondersteunt de warmtepomp als het buiten te koud is om het binnen, voordelig aangenaam warm te krijgen. Afhankelijk van de isolatie, geeft de warmtepomp tot aan het vriespunt een hoger rendement dan de cv-ketel. Uiteraard is dat mede afhankelijk van de isolatie en warmte afgiftebron. De cv-ketel verzorgt het warme tapwater.

All-electric warmtepomp

Bij een all-electric warmtepomp is er geen gasaansluiting meer en wordt het huis verwarmd door de warmtepomp. Er zijn voorwaarden verbonden of een all-electric warmtepomp in de woning kan worden toegepast. Het gaat dan met name om renovatie, omdat een all-electric warmtepomp bij nieuwbouwwoningen standaard wordt geïnstalleerd. Deze voorwaarden zijn:

 1. Het huis is goed geïsoleerd.
 2. Er is lage temperatuurverwarming aanwezig.
 3. Er is ruimte om de installatie te plaatsen.
 4. Mag er een bron in de grond geslagen worden?
 5. Zijn er zonnepanelen geïnstalleerd?
 6. Wat is het budget?

Twee typen all-electric warmtepompen

Wij hebben twee verschillende typen all-electric warmtepompen in het assortiment. De lucht-water warmtepomp en de brongebonden warmtepomp.

 • Lucht-water warmtepomp
  De lucht-water warmtepomp haalt de warmte, met een buiten unit, uit de buitenlucht. Deze warmte wordt afgegeven aan de lage temperatuurverwarming. De lucht-water warmtepomp gebruikt stroom en het is aan te raden om de stroom duurzaam op te wekken, om zo nog meer energie te besparen. Check of uw woning voldoet aan de eisen van een lucht-water warmtepomp.
 • Brongebonden warmtepomp
  Bij de brongebonden warmtepomp wordt er een diepe bron geslagen. Des te dieper de bron, des te hoger het rendement. Deze warmtepomp haalt de warmte uit de grond en is dus minder afhankelijk van weersomstandigheden. Door het slaan van de bron, is deze warmtepomp duurder dan een lucht-water warmtepomp. Deze warmtepomp geeft een hoger rendement. De brongebonden warmtepomp wordt hoofdzakelijk toegepast bij nieuwbouw woningen en in mindere mate bij renovatie. Check of uw woning voldoet aan de eisen van een brongebonden warmtepomp.

Heeft u vragen, of advies nodig?

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies

Wij zijn opzoek naar nieuwe collega’s!

Bekijk onze vacatures