Nefit (Proline NXT)

Nefit (Proline NXT)

Foutcode 2E
Wanneer uw cv-ketel deze foutcode geeft, is de waterdruk in uw ketel te laag. U kunt het beste de waterdruk controleren. Is deze lager dan 1.5 bar? Dan wordt het tijd om de cv-ketel bij te vullen. Wanneer u dit gedaan heeft, en de ketel herstart heeft, zou de foutcode moeten verdwijnen. Blijft de cv-ketel in storing? Neemt u dan contact met ons op.

Foutcode 2F, 2L, en 2P
Als u een van deze codes ziet, betekent dit dat uw cv-ketel een afwijkende temperatuur meet. Controleer of er ten minste twee radiatoren volledig open staan, zodat het verwarmingssysteem warmte kwijt kan. Wanneer er voldoende radiatoren open staan, en de storing blijft, kunt u het beste de radiatoren ontluchten.

Foutcode 4C
Ook deze foutcode betekent dat er een afwijkende temperatuur gemeten wordt in uw cv-ketel. De temperatuur is namelijk te hoog. In dit geval kunt u het beste eerst controleren of de waterdruk in uw ketel op peil is. Deze hoort tussen de 1.5 en 2.0 bar te zijn. Wanneer de druk te laag is, vult u de cv-ketel bij. Wanneer u dit gedaan heeft, herstart u de cv-ketel. Als dit het probleem niet oplost, of de waterdruk was goed, dan controleert u of er ten minste twee radiatoren volledig open staan. Om het probleem te verhelpen, kunt u ook de radiatoren ontluchten.

Foutcode 6A
De foutcode 6A betekent dat de brander in uw cv-ketel niet ontsteekt. Dit kan komen doordat de ketel niet genoeg gas krijgt. Controleer of de gaskraan goed geopend is. Wanneer dit niet het geval is, opent u de gaskraan, en herstart u de cv-ketel. Blijft de storing? Dan kan het zijn dat er een technische fout in de ketel is ontstaan. Het kan gevaarlijk zijn wanneer u dit zelf op probeert te lossen. Neem in dit geval dus zeker contact met ons op.

Foutcode H07
Deze foutcode geeft aan dat de waterdruk in uw cv-ketel te laag is. Vul de cv-ketel bij, tot de waterdruk tussen de 1.5 en 2 bar is. Start vervolgens uw ketel opnieuw op. De storing zou nu verholpen moeten zijn.

Heeft u vragen, of advies nodig?

Wilt u een onderhoudscontract afsluiten, of heeft u vragen over uw cv-ketel of ventilatiesysteem, neem dan contact op.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies

Wij zijn opzoek naar nieuwe collega’s!

Bekijk onze vacatures